Kvalitetan pokušaj rasvjetljavanja moderne farmakoterapije – Prof. dr. Valerije Vrček o knjizi “Lijekovi ili priča o obmani”

Ova je knjiga vrlo kvalitetan pokušaj da se rasvijetli niz važnih aspekata moderne farmakoterapije i da se pronađu odgovori na pitanja koja su s njima povezana, kako u užem, stručnom i znanstvenom, tako i u širem, sociološkom i kulturnom smislu.
Izuzetno velik broj znanstvenih referenci i literaturnih vrela, njihova aktualnost i raznolikost … omogućuje, na poseban način, provjeru i potvrdu izvornosti samoga djela. Autorica je na vrlo konvergentan način povezala i postavila u međuodnos (naoko) vrlo udaljene teme i aspekte. To ne daje djelu samo širinu, već drugim autorima pruža metodu pristupa sličnim temama. Takav komplementaran i cjelovit pristup konzistentno je prepoznatljiv u cijeloj knjizi i predstavlja jasan doprinos razvoju znanosti.
Djelo ima izraženi kritički profil prema zbivanjima u području odnosa medicine, farmacije i javnosti. Autorica je identificirala mnoge probleme koji dosada nisu analizirani u stručnim ili znanstvenim djelima objavljenima u Hrvatskoj… Moguće je očekivati značajan odjek i utjecaj ovog djela na različite dijelove društva – liječnike, stručnu javnost, medije, znanstvenike i političare.

Prof. dr. Valerije Vrček

Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Pročitajte više o knjizi