Objavljeni naslovi - Suzana Marjanić

SUZANA MARJANIĆ (1969.) radi u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu kao znanstvena savjetnica, gdje ostvaruje interese iz kulturne/kritičke animalistike, teorija mita i rituala te izvedbenih studija. Godine 1993. diplomirala je kroatistiku i južnoslavenske filologije kao jednopredmetnu grupu znanosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i magistrirala 1997. godine radom Kontekstualnost Krležinih »Davnih dana« te doktorirala na temi Mitsko u usmenoknjiževnom – tragom Nodilove re/konstrukcije »stare vjere« Srba i Hrvata 2002. godine.
Objavila je tri knjige: Glasovi »Davnih dana«: trans gresije svjetova u Krležinim zapisima 1914-1921/22 (Naklada MD, Zagreb 2005.), Kronotop hrvatskoga performansa: od Travelera do danas (Školska knjiga, Udruga Bijeli val, Institut za etnologiju i folkloristiku, Zagreb 2014.) te Topoi hrvatskoga performansa: lokalna vizura (Durieux, Zagreb 2017.). Suuredila je pet zbornika radova: s kolegicom An- tonijom Zaradijom Kiš – Kulturni bestijarij (2007.) i Književnu životinju: kulturni bestijarij 2 (2012.), s Marijanom Hameršak Folklorističku čitanku (2010.), s Ines Pričom Mitski zbornik (2010.) i s Bojanom Koštićem Krležin EU/ropski furiosum (2016.).
Članica je uredništva časopisa Treća, Zarez (do njegova ukidanja 2016. godine) i Narodna umjetnost.
Vanjska je suradnica Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Sveučilišta u Zadru i Odsjeka za kroatologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.
Za knjigu Kronotop hrvatskoga performansa: od Travelera do danas dobila je Godišnju nagradu Hrvatske sekcije AICA i Državnu nagradu za znanost.
Živi u Zagrebu s Robertom Francistijem i mačkama: Moby/Frankenštajn, Oskar, Patrick, Pirgo, Amy/Tomy, Ubu, Gregor i Koza;

Preporuka
2021. Biblioteka: BIOETIKA, Suzana Marjanić

Nakladnici: Pergamena, Znanstveni centar izvrsnosti za integrativnu bioetiku Autorica: Suzana Marjanić Godina izdanja: 2021. Uvez: tvrdi Broj stranica: 389 Cijena: 250,00 kn NARUČI  »Maksimum sreće jedne osobe ovisi o maksimumu sreće […]